Ombre hårfärg är en trend som snabbt ökar i popularitet – och varför inte?! Friskt och avslappnat, ombre hårfärg är en smickrande look som kräver lite underhåll. Här är fyra skäl till varför du borde prova det.

Varför köra på ombre?

Ombre är ett franskt ord som bokstavligen betyder skuggad; tänk en gradvis färg, som du skulle se på en färgruta av tyg eller garnhärva. Ombre är en het trend i år när det gäller hårfärger – och med goda skäl!

  1. Ombre är en lättskött teknik för din hårfärg. Okej, ingenting är har mindre underhåll än inte färga håret alls, men relativt sett så är ombre en ganska enkel hårfärg att hålla snygg (förutsatt att du går från mörkare rötter till ljusare toppar). För minsta möjliga underhåll, ha så nära din naturliga hårfärg som möjligt nära dina rötter och bli sedan gradvis ljusare ner långs håret.
  2. Ombre är ett anti-aging hårfärgningstricks. Hårfärgen ombre härmar faktiskt hårfärgen från vår barndom. Kommer du ihåg när du skulle få så mycket sol under sommaren som möjligt för att håret skulle få ljusa slingor? Senare i mitten av vintern, skulle du få din ombrelook… Helt naturligt. Förutsatt att din naturliga hårfärg inte är grå, så ser ombre väldigt ungdomligt ut.
  3. Ombre är ett enkelt sätt för att ta vara på din utväxt. Jo, ja, det är ingen överraskning med tanke på att hela poängen med dess effekt är att det skall se ut som att du låter din utväxt växa ut. Ombre drar faktiskt ner din färgningsbudget, samtidigt som du behåller en del av din dyra ljusare färg snygg.
  4. Ombre är roligt och trendigt. Vi älskar den här looken! Det är uppfriskande och unikt. Lite sommarlook och avslappnat. Förmodligen skulle vi inte testa det hemma, men om det görs på rätt sätt, så är det ett oerhört smickrande sätt att “bli ljusare.” Om du funderar på en blond frisyr, men alltid har fruktat att det inte skulle gå ihop med din hy, så är ombre en snygg kompromiss. Behåll din naturliga färg närmare ansiktet och låt den övergå till så ljus färg som du vågar i dina toppar.