Forskare kan ha bevis på att vår personlighet spelar in på våra matvanor. Människor som är öppna och utåtriktade äter mer frukt och grönsaker än andra, enligt ny forskning.

Människor som är öppna för nya upplevelser och ständigt är på jakt efter en variation, har samma attityder när det gäller mat. Deras personlighet kan göra dem mer angelägna att prova nya frukter och grönsaker, eller även experimentera med de som de tidigare inte tyckt om.

Men det är också möjligt att hälsosam mat kan få någon att känna sig mer som en extrovert: genom att äta mer frukt och grönt får man starkare känslor av vitalitet och motivation, som är viktiga delar av att vara utåtriktad.

Så vill du äta bättre? Börja äta som en öppen, utåtriktad person.

Försök att bygga upp en öppen attityd, särskilt gentemot ovanliga hälsosamma livsmedel. Gå till affären, spana in frukt & grönt-avdelningen och plocka något nytt in i varukorgen. Öva på att bete dig som en öppen person.

Inövade beteenden har upprepade gånger visat förändra personligheter över en längre tid. Att äta mer varierat och våga testa nytt kan så småningom göra dig till en mer äventyrlig person.

Och om en mer öppen personlighet inte övertygar dig att spana in denna avdelning, så kanske fördelarna för hälsan gör det. Frukter som allt från apelsiner till papaya innehåller vitaminer som hjälper avvärja sjukdomar som cancer. Grönsaker med höga halter av karotenoider, som broccoli, kan också stärka immunförsvaret.