Beroende på exakt vilka bevis du har och hur nära du är den bedragna vännen eller familjemedlemmen, kanske du känner att du måste berätta åt den. Men ha i åtanke att ”skjuta budbäraren” är en vanlig reaktion, så du måste leverera nyheterna på ett försiktigt sätt och tänka på vissa saker innan du gör ett drag som du inte kan ångra. Nedan finner du fem saker att tänka på innan du börjar prata om det.

Lita på magkänslan

Hur trovärdiga är bevisen för att otrohet faktiskt förekommit? Även om du ser ett misstänkt beteende hos en person, behöver det inte betyda att den är otrogen, många människor har öppna relationer som de håller privat med sin partner. Så undvik att göra antaganden, men lyssna på din magkänsla. Det här är en viktig situation där du vill lyssna på din intuition. Leta efter tecken som detta för att ta reda på om något riktigt skumt pågår, innan du går vidare till nästa steg.

Ge den otrogne en chans

Om du avgör att det som har hänt faktiskt inte är lämpligt och att du borde ta upp det, överväg att först prata med den som varit otrogen. Det första steget borde vara att närma sig den eventuella bedragaren och ge honom eller henne en möjlighet att ta itu med det direkt. Ge paret en chans att ta tag i allt på egen hand. Detta handlar mer om att hålla dig ur onödigt drama än att välja den otrogne före din vän. Om han eller hon inte kan förklara eller försvara sina handlingar, eller blir riktigt obekväm och verkar kämpa med att komma på en ursäkt, eller särskilt, om han eller hon vägrar att prata med din vän om det, då är det dags att själv ta upp det med vännen.