Sju steg till en sommarfigur

Du kanske vill ta fram ditt anteckningsblock för denna lilla viktminskningslektion. Här är scoopet: Du måste ha ett underskott på 3500 kalorier för att gå ner ett halvt kilo fett. Du kan åstadkomma detta genom att äta 500 färre kalorier varje dag, bränna 500 fler kalorier varje dag eller göra en kombination av båda. Lite fler promenader och lite mindre småätande gör susen. Att gå ner i vikt är ännu lättare när du testar en kombination av följande kaloriskärande tricks, som kan få dig på rätt bana till en bikinikropp i tid för semestern.

Skaka rumpan

Intensiv dans kan bränna upp till 250 kalorier i timmen. Ett par timmar varje vecka och du är snart redo.

Snooza för att förlora vikt

Forskning visar att ju mindre du sover, desto mer sannolikt är det att du är överviktig. Experter rekommenderar att få minst sju timmars sömn – helst sju och en halv timme per natt.

Hoppa över de snygga påläggen på salladen

Sallader är perfekt när du försöker gå ner i vikt – tills du toppar dem med baconbitar, ostkuber, torkad frukt, krutonger och vinägrettdressing. Du har precis gjort en hälsosam måltid till en som kommer att synas på höfterna. Håll dig till ångade eller råa grönsaker, nyttig protein (tonfisk, kycklingbröst) och använd mager dressing eller en smakrik balsamvinäger.

Ät från mindre tallrikar

Det kanske låter fånigt, men studier visar att genom att byta din tallrik till en mindre, så äter du så mycket som 25 procent mindre. Dessutom märker du att du inte ens saknar den extra maten.

Portionera ut snacks

Genom att äta direkt ur påsen så kan du vara säker på att du kommer äta upp allt innan den spännande filmen är slut. Undvik meningslöst ätande genom att dela upp portioner och förvara resten. På det här sättet, om du går tillbaka för att äta mer, är du fullt medveten om att du gör det och hoppar antagligen över det.

Skippa piskan

Precis som sallad så är kaffe i princip kalorifritt – tills du börjar tillsätta saker i det. Svart eller med en skvätt sötningsmedel och mjölk sparar du hundratals kalorier.

Läs restaurangens innehållsguider

De flesta restaurangerna erbjuder nu en översikt över kalorier och fett i sina menyer. I stället för att förstöra din njutning av fetare rätter, leta efter lätta, läckra alternativ med låg fetthalt. Det kommer att vara värt det när du kliver på vågen i slutet av veckan.