När det gäller orgasmer, spelar det någon roll om det är en orgasm på egen hand genom onani eller en orgasm tillsammans med sin partner vid samlag?

OMing är användningen av mindfulness meditation med fokus på kontakt till könet med fingret. Handlingen ”OM” innebär en 15-minuters session där en kvinna upplever enkel meditativ beröring av den övre vänstra kvadranten av klitoris av sin partner. OMing utövas i par, då partnern smeker könsorganen på den andra, samtidigt som båda fokuserar på känslan att binda en kontakt och känslomässig resonans. Varför? Detta kopplar deras djupa limbiska regioner av hjärnan för att förbättra deras samhörighet och trygghet som par, samtidigt som hennes orgasmer förbättras.

Hur det gynnar par

Fokuset i orgasmisk meditation är på den kvinnliga orgasmen genom subtil och avsiktlig stimulering av klitoris. Båda parter kan dock förmodligen dela känslan och tillfredsställelsen. Partnerns finger blir ett könsorgan. OMing är en metod som kan hjälpa kvinnor att övervinna trauma, svårigheter med orgasm, sexuell smärta, sexuell dysfunktionalitet och bidra till att lindra hinder för sexuell tillfredsställelse med sin partner.

OM är en mindfulnesspraxis som stärker kopplingen mellan kropp och själ samtidigt som det saktar ner sex och förbättrar intimiteten mellan par. Detta beror på att mindfulness meditation ”OM” medför ett annat standardtillstånd i hjärnan.

Hur det förbättrar din orgasm

Det finns många strukturer i hjärnan som aktiveras vid orgasm som frisätter två viktiga ”må-bra”-kemikalier, dopamin och oxytocin.

Dessa ger en intensivare orgasm och ökar eventuellt kopplingen mellan paret. Orgasmisk meditation omfattar mer än bara orgasmer och uppmuntrar större emotionell medvetenhet, samhöriga relationer och en känsla av tillfredsställelse.