Varje kvinna vill känna sig snygg i en bikini när vädret blir varmt. Innan du börjar en strikt diet eller går på gymmet 12 gånger i veckan, överväg att inkludera probiotika i din diet.

Om du vill gå ner i vikt inför bikinisäsongen, är det superviktigt att öva in goda vanor som att äta grönsaker, dricka vatten och att träna. Men om du vill ha lite mer valuta för pengarna, föreslår klinisk forskning att probiotika med sina goda tarmbakterier, faktiskt kan hjälpa dina försök till viktminskning.

Hur tarmbakterier främjar viktminskning

Forskning visar att goda matsmältningsbakterier kan hjälpa människor att hålla sig i bra form och bekämpa sjukdomar, som säkert kan främja övergripande välbefinnande. Men var kommer viktminskningen in? Vetenskapen om tarmbakterier och viktminskning är ännu inte helt klarlagd.

Uppenbarligen, kan livsmedel som innehåller hälsosamma tarmbakterier utjämna matsmältnings- och immunsystemen, vilket reglerar de hormonella reaktionerna som hänger ihop med viktminskning och viktuppgång. Alla faktorer som signalerar till kroppen att det finns friska, antiinflammatoriska mekanismer i kroppen hjälper att upprätthålla en hälsosam vikt. Probiotika är en typ av livsmedel som minimerar inflammation i tarmen. Mindre inflammation leder till mindre hormonell obalans, som kan hjälpa din kropp att uppnå homeostas och en hälsosam kroppsvikt. Även om probiotiska kosttillskott inte är en mirakelmedicin för viktnedgång, verkar de förse kroppen med hormonella förutsättningar för viktminskning.

Att hitta rätt probiotiska medel

Probiotisk kvalitet varierar kraftigt mellan tillägg. Probiotika är bara bra när de är levande. Många kosttillskott förser döda och därmed inaktiva organismer till tarmen.

Det är dock inte tillräckligt att köpa ett tillägg som stärker levande bakterier. Det är viktigt att köpa märken som vidtar åtgärder för att säkerställa att deras probiotika överlever både förpackning och matsmältning för att nå tarmen levandes för att ge sin effekt. Det är viktigt att hitta ett varumärke med minst 30 miljarder kolonibildande enheter per portion. Konsumenterna måste välja ett märke som använder antingen enterobeläggningar och kylning eller ett varumärke som innehåller bakterier som är resistenta mot syra och galla.

Sista ordet

Även om du inte är såld på probiotika som nyckeln till en bikinikropp, kan du vara säker på att goda tarmbakterier är bra för matsmältningen och den allmänna hälsan. Leta efter ett märke som har minst 30 miljarder kolonibildande enheter per portion.