Kommer ett träningspass i vattnet fungera för dig? Ta reda på hur du får de fördelarna du letar efter, vare sig det är i poolen eller i havet.

Simning kan vara bra träning för att hjälpa dig gå ner i vikt. En kvinna som väger runt 75 kg och simmar i måttlig takt under en halvtimme bränner cirka 270 kalorier – ungefär lika mycket som en hel timmes rask promenad. Simning tränar också både övre och nedre musklerna i kroppen.

För personer med ledvärk så är simning mycket enklare. Å andra sidan, så stärker inte simning skelettet, eftersom det inte är en viktbärande träning.

Det största problemet med simning som en viktminskningsmetod är dock att många är helt slut innan 30 minuter har passerat… och att plaska runt och hänga på bassängkanten kommer inte att bränna många kalorier.

Nyckeln till ett bra träningspass med simning är att gradvis öka din simningstiden genom att ta en minuts eller två minuters paus när det behövs och sedan fortsätta.

Så småningom kommer de optimala 30 minuterna av simning uppnås. Självklart som med alla träningsprogram, gör en kontroll med din läkare innan du börjar.